Terapie sistemica de familie
Terapie sistemica de familie
Doamna Psiholog va ajuta fiecare membru al sistemului familial sa identifice cum apar si cum se mentin comportamentele disfunctionale, facand recomandari de interventie si focalizandu-se pe relatiile dintre membrii sistemului familial (perspectiva sistemică) nu numai pe ceea ce simte sau gandeste individul (intrapsihic).
In acest sens, intr-o familie care se prezinta la cabinet cu un copil care manifesta un comportament de tip opozitional, doamna psihoterapeut va fi interesata de ceea ce simte si gandeste copilul dar si de relatiile dintre copil si membrii familiei, facand clara si evidenta legatura dintre comportamentul problematic (de ex. de tip opozitional) si aceste relatii (comunicarea intrafamiliala).
Practica terapeutica arata ca schimbarea in bine a relatiilor cu persoanele din familie are efecte benefice asupra starii de sanatate psihoemotionala a copilului/adultilor facand posibila micsorarea/ disparitia starilor disfunctionale. O singura schimbare semnificativa la nivelul unui singur individ important din sistemul familial poate determina schimbarea in bine a intregii familii.
Terapia cuplului
Terapia cuplului
Recunoasterea nevoilor individuale si de cuplu, identificarea resurselor individuale si de cuplu, identificarea si intelegerea modului in care modelele comportamentale diferite ale partenerilor le pot slabi sau intari legatura afectiva.
Interventia terapeutica pentru iesirea din starea de supravietuire traumatizanta, centrarea pe stabilizare si emiterea de noi perspective eficiente de adresare a diferentelor dintre parteneri.
„Iubim sa fim indragostiti, acesta este adevarul! ” – W.M. Thackeray
„Cursul dragostei adevarate nu a fost niciodata neted! ” – William Shakespeare
„Dragostea este tot ceea ce avem, este singura modalitate in care ne putem ajuta unul pe celalalt!” – Euripide
Consiliere parentala
Consiliere parentala
„Omul nu este niciodată mai inalt decat atunci cand sta in genunchi ca sa ajute un copil! ” – Cavalerii lui Pitagora
“Pentru a-ti face copilul sa vrea sa se dezvolte mai mult, atunci lasa-l subtil sa auda cand il lauzi si spui lucruri frumoase despre el, celorlalti! ” – Haim Ginott
Consilierea psihologica a adultului
Consilierea psihologica a adultului
Consta in evaluarea, identificarea, clarificarea si interventia terapeutica in vederea tratarii problemelor de ordin psihoemotional diagnosticate, cu scopul imediat de ameliorare rapida a acestora si pe termen lung de imbunatatire a calitatii vietii.
Anxietatea, depresia, cresterea stimei de sine, identificarea patternurilor disfunctionale care stau la baza gandirii si comportamentului dorit a fi ameliorat/schimbat, recomandari specifice orientate spre cresterea si dezvoltarea psihoafectiva si emotionala a persoanei.
Terapii comportamentale si de scurta durata
Terapii comportamentale si de scurta durata
Terapie de scurta durata, 1 – 3 sedinte centrate pe identificarea si consilierea in vederea corectarii imediate a contextului defavorabil, disfunctional.
Consiliere Online
Consiliere Online
Acest serviciu reprezinta o metoda de lucru cu persoanele care au nevoie de consiliere dar nu au timpul necesar sa se deplaseze la cabinet, sau locuiesc in alt oras/tara, fapt ce ii impiedica sa poarte un dialog in persoana cu doamna Psiholog.
Acest tip de consultatie se adreseaza si persoanelor care sufera de anxietate sau depresie, fapt care face foarte dificila/imposibila deplasarea la cabinet.
Este necesara programarea in prealabil.
Telefonic, WhatsApp, Signal: +49 1744254796.
email cu informatii despre dvs si cu datele dvs de contact la adresa de mail: ciolacu.florentina@yahoo.ro