Caută după:

Psih. Ciolacu Florentina

 

“Adevarul este pretutindeni, dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta! ”

 – Nicolae Iorga –

 

CIOLACU FLORENTINA, PSIHOLOG CLINICIAN si PSIHOTERAPEUT cu drept de libera practica autonom, atestata de Colegiul Psihologilor din Romania, specializata in consiliere psihologica si psihoterapie cu copii, adolescenti si adulti – individual, cupluri si familii.

Psiholog in cadrul Serviciului de Consiliere interculturala a Familiei – Centrul Caritas din orasul Dachau, Germania.llogo

Cabinet privat de Consiliere a Familiei si Cuplului – Grubenstraße 2, 85221 Dachau, Germania

CIOLACU FLORENTINA, Membra a Colegiului Psihologilor din Romania, a EFTA – Asociatia Europeana de Terapie de Familie, a Federatiei Romane de Psihoterapie.

CABINET PSIHOTERAPIE SI PSIHOLOGIE CIOLACU FLORENTINA:

Psihoterapia si consilierea psihologica se adreseaza persoanelor care doresc sa imbunatateasca sau sa schimbe anumite aspecte din viata lor de familie sau de cuplu, persoanelor care privesc spre viitor cu neincredere, dar si acelor persoane care la un moment dat se confrunta cu o situatie ingrijoratoare care le perturba sanatatea, ritmul si rutina cotidiana.

Dezvoltarea personala are ca scop descoperirea, imbunatatirea si intarirea calitatilor unei persoane, corectarea unor aspecte incompatibile cu starea de bine, dar si gasirea resurselor interioare existente in noi toti, atuuri personale ce pot fi folosite pentru depasirea unui eventual moment dificil in viata. In cadrul sedintelor de terapie, doamna Psiholog insoteste clientul in calatoria psihologica, calauzindu-i pasii in trecut, prezent si viitor, cu scopul de a descoperi formarea acelor comportamente tip (tipuri de interactiune), disfunctionale, evidentierea si ulterior imbunatatirea sau schimbarea lor. Nu este o calatorie usoara si nici evidenta, insa de multe ori solutia este imediat aplicabila si cu rezultate care vor schimba viata. Desi ne cunoastem foarte bine pe noi insine, suntem uneori in imposibilitatea de a descoperi aceste solutii, tocmai pentru ca suntem direct implicati in acea secventa comportamentala, fiindu-ne foarte greu (imposibil chiar) sa ramanem obiectivi.

De fapt, suntem zi de zi consiliati in cadrul familiei de catre parinti, parteneri, copii, in mediul profesional de superiori, colegi, subalterni, dar si in cercul nostru de prieteni, de catre acestia. Aceasta consiliere despre care vorbesc vine sub forma unor sfaturi, remarci, critici, incurajari, modele de viata, norme impuse de societate, traditii, etc. Toate aceste interventii din exterior ne modifica personalitatea si ne schimba comportamentele. Ce face diferit doamna Psiholog? Nu aduce din exterior ci lucreaza cu ce exista deja in interior, insotind clientul spre taramuri cunoscute, familiare, compatibile cu starea de bine.

Mediul in care se desfasoara sedintele de terapie este foarte primitor, recomfortant, linistitor. Ritmul in care progresam este dat de client si de resursele acestuia. Durata si frecventa sedintelor de terapie nu urmeaza un tipar strict, fiind adaptate fiecarei familii, cuplu si persoana in parte.

S-auzim numai de bine! Psiholog Ciolacu Florentina